Skader på glas

Glas er stærkere, end mange tror. Alligevel kan glasskader ikke helt undgås, men du kan gøre meget for at minimere risikoen.

Typiske skader

  • Ridser
    Ridser på ruder opstår ofte under rengøring. Det er ærgerligt at ridse ruden i forsøget på at gøre den ren og det kan nemt undgås. Læs mere her.
  • Termiske brud
    Glas kan holde til meget, men store temperaturforskelle kan ødelægge energiruder ved termiske brud. Puder efterladt op af ruden i solskinsvejr eller grillen, der kommer for tæt på, er typiske årsager. Læs mere om termiske brud her.
  • Punkterede termoruder
    Termoruder kan punktere, når de når en vis alder. Læs mere her.

Behov for hærdet glas?

Hvis ruden sidder udsat, kan det være en god ide at skifte til hærdet glas, der er mere holdbart end almindeligt glas. Det kan for eksempel være lige ved en boldbane.
Hærdet glas kan dog bryde af sig selv. Det kaldes spontangranulering og kan ske flere år efter ruden er monteret.

Brug sikkerhedsglas

Hvis der er risiko for, at personer kan komme til skade ved brud på glasset, så skal der bruges personsikkerhedsglas. Det er enten hærdet glas, som bryder i små uskarpe skår, eller lamineret glas, der bliver siddende sammen, selv efter det er gået i stykker.
Ved rækværk og glasværn er det vigtigt at bruge lamineret glas. Glarmesteren kender reglerne og ved hvilket glas, der skal anvendes hvor.

Find din lokale glarmester ved at klikke på den gule knap øverst til højre.
Og husk at de fleste glarmestre har døgnvagt og kan komme dig til undsætning uanset tidspunktet, hvis skaden allerede er sket.

Se også:

Rengøring og vedligeholdelse
Termiske brud
Punkterede termoruder

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Få gode råd

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.