Bruseafskærmning i glas

Glasdøre og glasvægge på badeværelset kan laves, så de passer til rummet og til din smag.

Bruseafskærmning i glas kan laves både med faste skillevægge eller med glasdøre som kan åbnes – eller en kombination. Glasskydedøre er en god løsning, hvis der skal spares på pladsen.

Når glarmesteren laver glas til brusenichen, kan der laves tilpasninger, så rummet udnyttes optimalt – også selvom der skal tages hensyn til skæve vinkler.

Mange udtryk i glasdøre og vægge af glas

Glas til bruseafskærmning laves i hærdet glas, der har ekstra styrke og opfylder kravene til personsikkerhedsglas i vådrum. Tykkelsen på glasset kan afhænge af størrelsen på glasset, men typisk anvendes 8 mm glas.

Der er virkelig mange muligheder for selv at sætte sit præg på badeværelset, når man vælger løsninger i glas til sit badeværelse. Matteret eller frostet glas til badet er et meget klassisk valg, men bruseafskærmning kan også fås i et udvalg af farver, med mønstre eller med motiver. Læs mere om dekoreret glas.

Baderummets beslag, greb og fingerhuller

Hvis der indgår en glasdør i bruseafskærmningen, er det vigtigt at tage stilling til åbningsvinklen i forhold til rum og funktion ved valg af beslag. Ligesom det kan være relevant kigge på, hvordan døren lukker, da der findes forskellige former for softlukning mv.

Beslagenes overflade kan komme i alt fra messing til blankt krom eller anløbet kobber. Så der er gode muligheder for at få et beslag, som passer til dit badeværelse og stilen i din bolig. Glarmesteren kan råde og vejlede til det bedste valg.

I stedet for det typiske greb til at åbne og lukke brusedøren, kan man også vælge et fingerhul. Huller laves med blankpolerede kanter, så de er lækre at røre ved. Hullerne er så små, at du ikke behøver ikke være nervøs for, om vandet sprøjter lige igennem dem. Fingerhuller sikrer, at den helt glatte overflade er nem at tørre af og gøre ren.

Let rengøring af glas på badeværelset

Kalk i vandet er den største udfordring, når det kommer til at holde glasset ved bruseren rent. Kalksporene kan dog let minimeres, hvis glassene skrabes fri for vand efter badet.

Behovet for rengøring kan mindskes betragteligt, hvis bruseafskærmningen laves i glas med en coatning. Læs mere her.

Se også:

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.