Tilskud til energiforbedring

Det er nu muligt for ejere af helårsboliger at søge tilskud til at foretage energiforbedringer i boligen. Der kan blandt andet søges om tilskud til udskiftning af vinduer og ovenlys samt montering af forsatsvinduer.
Tilskud uddeles efter først-til-mølle-princippet frem til 2026.

Hvor stort tilskud kan man opnå?

Energistyrelsen har lavet en beregner, der kan anslå det forventelige tilskud til en aktuel bygning via indtastning af adressen. Du finder beregneren på https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud.
Til nye vinduer i et almindeligt typehus vil man ifølge beregneren i mange tilfælde kunne få kr. 70.000 eller mere i tilskud.

Hvad kræves der for at få tilskud?

Det er bygningsejeren, der skal søge om at få tilskuddet.
Inden arbejdet påbegyndes, skal ejeren søge tilsagn om tilskud via www.sparenergi.dk – der skal ansøges om et tilskud på minimum kr. 5.000.

Ved ansøgningen skal der bruges et tilbud fra en håndværker på udførelse af arbejdet og en gyldig energimærkning lavet efter 1. oktober 2012.

Når arbejdet er udført og pengene skal udbetales, skal der laves et samlet projektregnskab, som indsendes sammen med dokumentation for, at arbejdet er udført som anført i tilsagnet senest 30 dage efter arbejdets afslutning.
Er der udført arbejde for under kr. 500.000, skal samtlige regningsbilag indsendes sammen med dokumentation for, at disse er betalt.
Er der udført arbejde for over kr. 500.000, skal regnskabet udføres af en godkendt revisor.

Bemærk:

  • Der blev åbnet for ansøgning til den seneste pulje den 28. september 2021
  • Der kan ikke opnås tilskud til gør-det-selv-arbejde udført af private.
  • Det er ikke muligt at opnå håndværkerfradrag, hvis der modtages tilskud efter denne ordning.

Se også:

Håndværkerfradrag
Forsatsløsninger
Vinduer
Glastag og ovenlys
Tilskud til vinduer og andre energiforbedringer - Glarmesteren er klar med råd og vejledning om udskiftning af ruder eller vinduer

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Få gode råd

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.