Forsatsløsninger

Hvad er en forsatsløsning?

En forsatsløsning er en ekstra rude, der bliver monteret på vinduet. Typisk ses løsningen på gamle vinduer med enkeltlagsglas, men på grund af de mange gode egenskaber kan den også bruges på nye vinduer med termo- eller energiruder.

Forsatsløsninger kan både laves som forsatsrammer og som koblede rammer og de kan laves i træ eller aluminium – og i nogle tilfælde helt i glas.

Holder støjen ude og varmen inde

En forsatsløsning er med til at holde varmen inde i huset og dermed spare på energien til opvarmning. Forsatsløsninger kan ofte eftermonteres på gamle og bevaringsværdige vinduer uden de store indgreb i det eksisterende vindue eller i økonomien. Det er derfor en god måde at opdatere og bevare de gamle vinduer. Det kan du læse mere om her.

Forsatsløsninger er også en god støjdæmpende løsning. Det skyldes den ofte store afstand mellem forsatsløsningens glas og det oprindelige vindues glas. Du kan læse mere om forsatsløsninger og støjdæmpning her.

Forsatsløsninger uden dug og kondens

Det er vigtigt, at forsatsløsningen lukker helt tæt ind mod det oprindelige vindue. Er der utætheder, så vil varm og fugtig indeluft trække ud mellem glaslagene og kondensere på indersiden af det udvendige glas. Det kan give varige fugtskader på vinduerne, og er derfor vigtigt at få udbedret. Du kan læse mere om dug og kondens her.

Se også:

Tilskud til energiforbedringer
Støjdæmpning
Farvel til støjen (Brochure)

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Få gode råd

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.