Energiforbedring af boligen

Vinduerne har stor betydning for det samlede energiforbrug i boligen. Derfor er der meget at hente ved at lave optimeringer netop her.

Energiforbedringer kan opnås både ved at optimere de eksisterende vinduer og ved at skifte til nye vinduer. Hvad der giver bedst mening kommer an på en konkret vurdering, som din lokale glarmester kan hjælpe dig med.

Energiruder giver energiforbedringer

I energiruder er et eller flere glaslag belagt med en energicoating, der gør, at glasset lukker de kortbølgede varmestråler fra solen ind i bygningen. Samtidig holdes de langbølgede varmestråler indenfor, som det ses figuren. På den måde bidrager energiruder til opvarmningen af bygningen og holder på varmen. Der er også andre fordele med energiruder.

Energiruden holder på varmen i huset

Energiforbedringer på eksisterende vinduer

Fejler selve vinduet ikke noget, er der ingen grund til at skifte det. I stedet er det godt for både pengepungen og miljøet at opdatere vinduet.

Ved at skifte til energiruder får du alle fordelene, selvom det er de samme vinduer. Ruder skiftes hurtigt og for få midler ift. den besparelse, der opnås, hvis der skiftes fra termoruder. Samtidig sparer du arbejdet med at fuge rundt om nye vinduer og lave indvendige tilpasninger i lysningen. Derudover kan udskiftning af tætningslister og justering af vinduet også bedrage til energiforbedringer.

Behov for nye vinduer

Er vinduerne rådne eller fungerer de dårligt, så bør hele vinduet med karm og ramme skiftes. Det samme kan gøre sig gældende, hvis vinduerne ikke passer til huset rent arkitektonisk. Nye vindue er typisk dyrere end blot at skifte ruden.

Udover at nye vinduer vil forbedre energiforbruget i boligen, så vil du sandsynligvis også opnå et bedre indeklima og dermed en større komfort i hjemmet.

> Læs mere om vinduer og vinduesudskiftning

Forsatsløsninger sparer på energien

Ældre vinduer med et lag glas er ofte bevaringsværdige og bør derfor ikke skiftes ud. I stedet kan man montere en forsatsløsning indvendigt, hvilket giver en markant energiforbedring. Der er også en række andre fordele ved at lave energiforbedringer med forsatsløsninger, blandt andet kan det mindske støjproblemer betragteligt.

> Læs mere om forsatsløsninger

Se også:

Se hvor meget du sparer i kWh og kroner

Tid til at skifte vinduer eller ruder?

Ved at stille dig selv 5 spørgsmål omkring dine vinduer kan du få en idé om, hvad der er det rigtige at gøre.
Kontakt din glarmester for at få en konkret vurdering.

> Læs mere her

Skift vinduer og spar på energien

Træk eller kuldenedfald?

Hvad der føles som træk fra gamle vinduer kan skyldes flere ting. En del kan være decideret træk – kold luft, der strømmer ind ved utætte tætningsbånd eller andre utætte samlinger i vinduet.

Men ’træk’ kan også skyldes kuldenedfald, som opstår, fordi vinduerne isolerer dårligt. Luften omkring vinduerne vil derfor afkøles, hvilket får den til at søge nedad og giver oplevelsen af træk.

Få hjælp fra glarmesteren til at finde problemet, som måske slet ikke kræver nye vinduer. Nye ruder og udskiftning af tætningsbånd vil ofte løse problemet.

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.