Støjdæmpning af boligen

Vinduer og døre er ofte adgangsvejene for støj ind i boligen – men det kan der laves om på. Uanset om du er plaget støj fra trafik, industri eller andre støjgener, er det en god ide at få efterset dine vinduer. 

Støj kan være svært at holde ude af boligen. Selv meget små huller eller sprækker kan have stor betydning for, hvor meget støj der kan trænge ind i bygningen. Ventilationskanaler, sprækker, dårlige tætninger med videre er også adgang for støj. Udskiftning af ruder eller vinduer er derfor ikke nødvendigvis en mirakelkur – men godt et skridt på vejen. Nedenunder kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Vær opmærksom på, at når man opdaterer sine ruder eller vinduer vil det ofte være en god ide at omfatte alle vinduerne, eller i hvert fald alle vinduerne på samme facade. Opdateres kun vinduerne i den ene ende af rummet, vil der stadig kunne trænge generende støj ind i den anden ende.

Udskiftning af ruder
Der kan være meget støjdæmpning at hente alene ved at skifte ruderne. Fejler dine vinduer ikke noget, kan det derfor være en rigtig god løsning.

Udskiftning af hele vinduet
Står man overfor at skifte hele vinduet, kan de nye vinduer med fordel bestilles med støjdæmpende ruder.

Montering af forsatsløsninger
Forsatsløsninger vil ofte kunne dæmpe støj betragteligt. I dag laves løsninger, der passer til alle bygninger og stilarter.

Se også:

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.