Personsikkerhed

Det er et lovkrav, at bygninger skal være sikre at færdes og opholde sig i. Det en betryggende viden for både ejere og brugere. Herunder kan du læse om nogle af de særlige forhold, hvor man skal være opmærksom på personsikkerheden ved glas og vinduer.

Glas kan forarbejdes og opnå forbløffende styrke og robusthed, men glas har forskellige egenskaber, der skal passe til dets anvendelse. Omtanke og viden er derfor nødvendig for at opnå en god og sikker løsning, når der monteres glasløsninger.

Ved montering af nye vinduer, eller vedligeholdelse af de eksisterende, er det ikke nok kun at tænke på glasset i forhold til personsikkerheden. Selve vinduet skal også være sikkert og let at anvende for bygningens brugere.

Personsikkerhedsglas >
På steder hvor glas er monteret, så der er særlig fare for at mennesker kolliderer med det, eller hvor det anvendes som værn mod fald og ulykker, bruges personsikkerhedsglas.

Glasværn >
Værn af glas giver flotte løsninger mange forskellige steder – både indendørs og udendørs. Her er personsikkerheden særlig vigtig, fordi glasset skal kunne holde personer tilbage fra at falde ned.

Glastage >
Der er særlige krav til det inderste lag glas i et glastag, hvilket gør det helt sikkert at færdes under taget.

Gulve og trapper i glas >
Til gulve og trapper bruges lamineret glas, hvilket sikrer at glasset hænger sammen, selvom det går itu. Glasset kan derfor stadig holde til belastningen fra personer, så ingen er i fare for at styrte gennem glasset.

Børnesikring >
Det sker jævnligt, at børn falder ud af ad vinduer eller ned fra altaner, men der kan heldigvis gøres meget for at forhindre det. Her handler personsikkerhed fx om, at altaner har lovlige værn, vinduers placering over gulvhøjde og at beslag på vinduer lever op til kravene.

Redningsåbninger >
Alle opholdsrum i beboelse skal leve op til krav om redningsåbninger og flugtveje. Bliv klogere på kravene til dine vinduer

Glasværn til trappe - glarmesteren lhar styr på personsikkerheden, når han laver løsninger i glas

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.