Dynamiske ruder

Ved at anvende dynamiske ruder, med såkaldte elektrokrome glas, kan ruderne skifte mellem at være mørke ved solpåvirkning og lyse uden solpåvirkning.

Det sikrer, at der ikke opstår overophedning i lokalerne om sommeren samtidig med, at der er gode dagslysforhold og lysgennemstrømning om vinteren.

Opbygning af dynamiske ruder

De dynamiske ruder er opbygget af to lag glas, typisk hærdede, der er lamineret sammen om specielle folier, og en katalysator. Ved at sende elektriske impulser til ruderne, kan deres udtryk og egenskaber skiftes fra mørkt til lyst. Impulserne styres af en computer. Computeren tilsluttes en række udvendige lysfølere, og eventuelt temperaturfølere i rummet, eller ventilationsanlægget. Det sikrer, at glassene ikke bliver mørkere end nødvendigt, og kun er mørke, når det er nødvendigt.

De laminerede glas kan indbygges i andre glaskonstruktioner, og kan således indgå i både to- og trelags energiruder, brandruder, sikringsruder med videre. Man skal dog være opmærksom på, at forskellige producenter har forskellige teknikker og maskiner, og derved også forskellige maximale størrelser.

Se også:

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.