Energiruder

Energiruder bidrager til opvarmningen af bygningen og holder på varmen.

I energiruder er et eller flere glaslag belagt med en energicoating. Coatningen gør, at glasset lukker de højfrekvente kortbølgede varmestråler fra solen ind i bygningen. Og samtidig holdes de lavfrekvente langbølgede varmestråler indenfor.

Energirudens opbygning

Energiruder er opbygget af to eller flere lag glas, der er sat sammen med en kantprofil. Imellem de to glaslag er luftrummet fyldt op med argon, xenon eller krypton gas. Gasarterne er tunge, og dermed mindskes konvektionen mellem glassene.

Varme kanter på moderne energiruder

Tidligere bestod kantprofilen i termoruder og energiruder af aluminium. I dag er der flere alternativer til aluminiumskanten, disse går under fællesbetegnelsen varme kanter. De kan bestå af fx termoplast, rustfrit stål eller en kombination af plast og metal.
Varme kanter har en lavere varmeledningsevne end kantprofiler af aluminium og dermed nedbringes varmetabet for ruden, ligesom indvendig kondens i randzonen minimeres.
Varme kanter kan reducere rudens U-værdi med op til 0,1 w/m2K.
Varme kantprofiler leveres i tykkelser på mellem 6-20 mm

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Få gode råd

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.