Børnesikring

Det dejligt med ophold på altanen eller åbne vinduer, når det er varm. Vær opmærksom på sikkerheden, for der sker hvert år ulykker, hvor børn falder ud af vinduer eller ned fra altaner.

Der er heldigvis en række ting, man kan være opmærksom på for at minimere risikoen for, at børn falder ned. Det første er selvfølgelig, at børn skal være under opsyn. Men et øjebliks uopmærksomhed kan være nok til, at der opstår en farlig situation. Derfor skal hjemmet være indrettet med størst mulig sikkerhed.

Værn på altanen

Værn er betegnelsen for den afskærmning, som forhindrer ulykker, hvor personer falder ned fra steder over niveau, fx. en altan. Værn skal derfor være lavet på en måde, så man ikke kan falde ud over eller igennem det. Der er derfor en række krav, som værn skal leve op til – se mere i boksen til højre.

Man kan lave værn på mange måder, så længe sikkerhedskravene overholdes. Ved at lave glasværn får man høj sikkerhed og utallige muligheder i forhold til udtryk fra det helt diskrete til farvet eller dekoreret glas.

Vinduer og beslag

Det har stor betydning for sikkerheden, hvor højt vinduer er placeret fra gulvhøjde, det vil sige vinduets brystning. For vinduer, der kan åbnes, bør brystningen være over 80 cm, medmindre vinduet er afskærmet eller forsynes med værn.

Hvis man ønsker at eftermontere børnesikring på eksisterende altandøre eller vinduer, skal man sikre sig, at beslagene er testet efter gældende standard, DS/EN 16281:2013 Børnesikringsprodukter – Forbrugermonterede børnesikrede låseanordninger til vinduer og altandøre – Sikkerhedskrav og prøvningsmetoder.

Det er vinduesproducentens ansvar, at nye vinduer leveres med godkendte beslag.

Se også:

Gode råd og vejledning

Få hjælp, gode råd og vejledning til dine glasprojekter – uanset om det handler om med skader, rengøring eller vedligehold.

Brug for hjælp?

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål eller behov for vejledning.

Skriv en mail til info@glarmesterlauget.dk eller ring til teknisk konsulent, Mikkel Thomsen, på tlf. 3698 6264.